Θερμή υποδοχή στη Βέργα για τον Υπ.Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Χειλά

2023-02-20

🔥 Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Βέργας στον Υπ. Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Χειλά το βράδυ της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου 2023, στο κεντρικό καφενείο "Άριστον" της κοινότητας. Ο Παν. Χειλάς εμφανίστηκε ακριβώς στις 7:00 μ.μ. όπως είχε ανακοινώσει και παρουσίασε το κοστολογημένο πρόγραμμά του για την κοινότητα της Βέργας. Ανέλυσε το προτεινόμενο πλάνο διακυβέρνησης το Δήμου Καλαμάτας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο και το μοντέλο διακυβέρνησης που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες στη δημόσια διοίκηση. Οι χειραψίες ήταν θερμές και τα χαμόγελα των θαμώνων έδειξαν την ισχυρή δυναμική του νέου δημάρχου Καλαμάτας στην περιοχή. Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής το παρόν έδωσαν και πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη του Β. Κοσμόπουλου, όπως και άνθρωποι από το προσκήνιο και το παρασκήνιο του πολιτικού συστήματος της αυτοδιοίκησης για να βολιδοσκοπήσουν τη δυναμική του νέου Υπ. Δημάρχου Καλαμάτας και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με σχόλια έμπειρων αυτοδιοικητικών και ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με το χώρο της αυτοδιοίκησης η Βέργα κλείδωσε με Χειλά, και εκεί ο νέος Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας αναμένεται να λάβει πολύ υψηλό ποσοστό στήριξης ήδη από την 1η Κυριακή των εκλογών στις 08 Οκτωβρίου του 2023. Η συμμετοχή του κόσμου της Βέργας ήταν μαζική 8 μήνες πριν από την 1η εκλογική αναμέτρηση στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Πριν την ομιλία του Παν. Χειλά στη Βέργα στις 19:00, είχε προηγηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινότητας της Μ. Μαντίνειας στις 17:00, όπου καταγράφηκαν αναλυτικά τα προβλήματα της περιοχής και έγινε μια εκτενής συζήτηση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των κατοίκων. Στη συνάντηση που προηγήθηκε της ομιλίας της Βέργας, ο νέος Υπ.Δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι η Βέργα και η Μ. Μαντίνεια είναι και πρέπει να εξετάζονται ως ένα ενιαίο μέτωπο, με κοινή προγραμματική σχεδίαση και ενεργή ένταξη στα αναπτυξιακά προγράμματα.

⚜️ Το Κοστολογημένο Πρόγραμμα της παράταξης "Νέα Δυναμική" για τη Βέργα

  • Άνω Βέργα: Άμεση ένταξη και υλοποίηση της μελέτης του δρόμου άνω-κάτω Βέργα. Υλοποίηση της μελέτης για ανάπλαση του συνόλου του οικισμού της Άνω Βέργας, ώστε να γίνει παραδοσιακός τουριστικός προορισμός. Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ορεινών Όγκων» και το νέο πρόγραμμα «Τουριστικής Ανάπτυξης Παραδοσιακών Οικισμών» (600.000 ευρώ).
  • Κάτω Βέργα: Ιστορικός οικισμός με μονοπάτια πλακόστρωτα και τρεχούμενα νερά. Είσοδος και από τις δύο πλευρές με αυτοκινητόδρομο. Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου από το Καστράκι μέχρι την Κούσκουρη (300.000 ευρώ). Υπάρχουν ήδη οι υπογραφές από τον πρόεδρο.
  • Παραλία Βέργας: Υλοποίηση της πολεοδομικής μελέτης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους από το 1995. Άμεση ολοκλήρωση της μελέτης της πράξης εφαρμογής (880.000 ευρώ) και σταδιακή χρηματοδότηση της υλοποίησης της πράξη εφαρμογής (5.500.000 ευρώ), ώστε να δοθούν οι δημόσιοι χώροι (δρόμοι, πλατείες, νηπιαγωγεία, γυμνάσιο, κ.λπ.), και η περιοχή να αλλάξει άμεσα μορφή. Κατά νου η επέκταση της πολεοδομικής μελέτης αμέσως μετά. Εκμετάλλευση του αλσυλλίου του Αλμυρού με νέο γήπεδο και νέους χώρους άθλησης. Ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού με Χρηματοδότηση από το κληροδότημα Δραγώνα (250.000 ευρώ). 
  • Καθημερινότητα: Πλήρη χρηματοδότηση για τις ανάγκες της κοινότητας και του νέου προέδρου (150.000 ευρώ).

⚜️ Ακολουθούν φωτογραφίες από την ομιλία του Παν. Χειλά στη Βέργα (19.02.2023):

🔗 Δείτε το άρθρο στο kalamatatimes, στην Εφημερίδα Ελευθερία, στο kalamatajournal, στο messinia24, στην Εφημερίδα Θάρρος και στο Sportstonoto