Πολιτική στήριξη ΝΔ σε Περιφερειάρχες, ΔΕ δίνει χρίσματα σε γαλάζιους Δημάρχους

2023-02-22

⚜️ Στο ερώτημα αν θα υπάρξει πολιτική στήριξη της ΝΔ, σε υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, απάντησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή του:

"Να κάνουμε καταρχάς μία διάκριση μεταξύ των αυτοδιοικητικών εκλογών β' βαθμού, Περιφέρειες, και α' βαθμού, Δήμοι. Στις Περιφέρειες πηγαίνουμε με τις επιλογές μας. Όπου υπάρχει εν ενεργεία Περιφερειάρχης απολαμβάνει τη στήριξη της Κυβέρνησης. 

Τώρα, στην αυτοδιοίκηση α' βαθμού ξέρετε ότι το κόμμα εδώ και καιρό έχει αρχίσει και παίρνει αποστάσεις από τη λογική των χρισμάτων και πιστεύω ότι σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε. Έχουμε αποδείξει εμείς ότι συνεργαζόμαστε με Δημάρχους ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας. Και νομίζω ότι σε αυτό κανείς δεν μπορεί να μας κατακρίνει ότι φοράμε κομματικές παρωπίδες στη συνεργασία μας με τους Δημάρχους.

Αλλά αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα τα δούμε μετά τις εθνικές εκλογές και έχω εμπιστοσύνη ότι οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν τελικά αυτούς οι οποίοι θα θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι. Με ένα εκλογικό σύστημα όμως, τονίζω, το οποίο θα είναι διαφορετικό πια και δεν θα οδηγήσει σε φαινόμενα παράλυσης όπως αυτά τα οποία είδαμε, προϊόν της απλής αναλογικής."

⚜️ Γαλάζιες στηρίξεις στις Περιφέρειες, χωρίς χρίσματα σε Δημάρχους. Τέλος τα σενάρια για χρίσματα σε γαλάζιους Δημάρχους δια στόματος του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολουθεί το βίντεο με τη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού:

🔗 Δείτε το άρθρο στο kalamatatimes, στο NotosPress και στο anagnostis