Ο Παν. Χειλάς υπέρ του αιτήματος της Κοινότητας Θουρίας

2023-01-25

Υπέρ του αιτήματος του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Θουρίας τάχθηκε ο Παν. Χειλάς σχετικά με την επέκταση της τοπικής συγκοινωνίας προς την περιοχή της Θουρίας, θέμα που συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Η τοποθέτηση του Παν. Χειλά για το αίτημα, όπως το ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Θουρίας Κων. Κυριακόπουλου, έχει ως εξής:

#3 είναι τα σημεία τα οποία πρέπει και οφείλει να εξετάσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας.

1. Το Οικονομικό Αποτύπωμα: Από τον τερματικό σταθμό μέχρι τη Θουρία είναι και πρέπει να θεωρείται αστικός ιστός. Εκεί βρίσκονται οικίες και νέες οικίες, καθώς και επιχειρήσεις (Praktiker, Γεωπονικά καταστήματα, Επιχειρήσεις με οικοδομικά υλικά, Αρτοποιία, Κτηνιατρεία, η Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών, η μονάδα του κυρίου Παπαδημητρίου με πάνω από 40 εργαζόμενους, κ.λπ.). Από την ζώνη αυτή παράγεται πλούτος για την πόλη της Καλαμάτας. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας οφείλει να εξετάσει το ζήτημα ολοκληρωμένα. Οι συνθήκες αστικής ανάπτυξης, ως προϋπόθεση, συντρέχουν.

2. Το Δημοκρατικό Έλλειμμα: Πόσα τοπικά συμβούλια πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Και πόσες αποφάσεις υλοποιούνται από αυτές που λαμβάνονται στα συλλογικά αυτά όργανα; Γιατί δεν υλοποιείται η έγγραφη ειλημμένη απόφαση της Κοινότητας αυτής από το 2019; Γνωρίζω ότι ο κ. Κυριακόπουλος πραγματοποιεί 10-12 συμβούλια κοινότητας το χρόνο και η δημοκρατία εκφράζεται μέσα από το αρμόδιο συλλογικό όργανο στο οποίο προΐσταται. Από το 2019 έχουν παρέλθει 3,5 έτη.

3. Το Πολιτικό Κενό: Ο κ. Δήμαρχος Καλαμάτας είχε το περιθώριο από το 2019 έως το 2023 να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και να ενδιαφερθεί πραγματικά, ώστε το ζήτημα αυτό, όπως και πολλά άλλα, να έχει επιλυθεί. Αντιθέτως, βλέπω τον πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας Θουρίας κύριο Κυριακόπουλο και τους κατοίκους της περιοχής αυτής, να είναι σήμερα εδώ τον Ιανουάριο του 2023 με το αίτημά τους ανεκπλήρωτο. Τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ του αιτήματος του κυρίου Κυριακόπουλου. Επίσης, κατανοώ τη θέση που εξέφρασε στο σώμα ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ για μη ενημέρωση. Αυτή είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

(*) Προτροπή: Εύχομαι και άλλοι πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας να εξέφραζαν με την ίδια θέρμη τα προβλήματα των κοινοτήτων τους, όπως ο κύριος Κυριακόπουλος, για να αναδείξουν εμπράκτως στους συμπολίτες μας τον λόγο για τον οποίον ζήτησαν την ψήφο των συνδημοτών τους στις εκλογές του 2019.

Χειλάς Παναγιώτης
Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας #2023
Νέα Δυναμική


🔗 Δείτε το άρθρο στο messinia24