Περιοδεία στα Λαίικα (Φωτογραφίες)

2023-03-27

⚜️ Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του συνδυασμού Νέα Δυναμική στα Λαίικα την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπου καταγράφηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Πιο αναλυτικά, καταγράφηκαν τα ακόλουθα ζητήματα για τα οποία θα μελετηθούν και θα παρουσιαστούν κοστολογημένες λύσεις στην κεντρική παρουσίαση του Προγράμματος της Νέας Δυναμικής την Κυριακή, 07 Μαΐου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:

  1. Διάνοιξη του δρόμου και μονοδρόμηση με περιφερειακή κυκλοφορία για την πρόσβαση στο Δημοτικό Σχολείο Λαιίκων συνολικού μήκους 500m. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ιωάννης Τσαούσης, προειδοποίησε: "Θα γίνει θανατηφόρο, αν δεν δοθεί άμεση λύση".
  2. Άμεση ασφαλτόστρωσης της Κοινοτικής οδοποιίας στον κεντρικό οδικό άξονα συνολικού μήκους 3 km.
  3. Τσιμεντόστρωση στην Αγροτική οδοποιία συνολικού μήκους 2,5 km.
  4. Δημιουργία Αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή συνολικού μήκους 2 km.
  5. Αντιπλημμυρικό έργο για τα όμβρια ύδατα στην περιοχή "Κατσαρέικα" συνολικού μήκους 300m.
  6. Αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή "Σπιτάκια" μήκους 1,8 km και στην περιοχή "Κατσαρέικα" μήκους 2,1 km. Το δίκτυο έχει σωληνώσεις με Αμίαντο.
  7. Κατασκευή δεξαμενής όγκου 80 c.m. στην περιοχή "Κατσαρέικα" για την βελτίωση της ύδρευσης στην περιοχή. Υπάρχει διαθεσιμότητα ύδατος από τις 2 γεωτρήσεις βάθους 150m, αλλά δεν γίνεται επαρκής διανομή στο δίκτυο.
  8. Άμεση συντήρηση των φθορών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Λαιίκων στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.

(*) την Τετάρτη, 29 Μαρτίου στις 21:30 ο Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Χειλάς θα παρευρεθεί και στη συνέλευση των εκλεγμένων εκπροσώπων της Κοινότητας Λαιίκων για περαιτέρω συζήτηση των μη επιλυμένων θεμάτων που τέθηκαν.