Κρανίου Τόπος

2023-06-29

⚜️ Η παράταξή μας εκφράζει την βαθιά της αντίθεση στην πρακτική της δημοτικής αρχής του κ. Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας, η οποία κόβει δέντρα 20 ετών στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αυθαίρετα τέτοιες παρεμβάσεις, οι οποίες επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στην πανίδα και στο πράσινο του αστικού ιστού στην πόλη μας.

⚜️ Μας δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ η δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου εστίασε μονοδιάστατα στη δημιουργία πάρκων τσέπης των 30-60 τ.μ. για να ενισχύσει περιφερειακά την κλιματική ουδετερότητα στο δήμο μας, ταυτόχρονα με την κοπή των δέντρων στο κέντρο της πόλης αναιρεί την θετική αυτή προσπάθεια. Κάθε ένα από τα δέντρα που κόπηκαν διασφάλιζε τουλάχιστον 200 τ.μ. σκίασης και δροσιάς, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το κέντρο της πόλη μας. Πάρκα τσέπης περιφερειακά στο δήμο Καλαμάτας για τη δημιουργία χώρων πρασίνου με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε πράσινο κατά 16 φορές περισσότερο, εντός του αστικού ιστού, είναι κάτι ακατανόητο. 

⚜️ Επιπρόσθετα, η εικόνα που προβάλλεται στους επισκέπτες της πόλης μας είναι πραγματικά λυπηρή και αντιπροσωπεύει την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και την πρόχειρη αντίληψη της δημοτικής αρχής Καλαμάτας. Καλούμε τα μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν αυτήν την ζοφερή κατάσταση και να ενημερώσουν τους πολίτες του δήμου μας για τις πρακτικές που ακολουθεί η δημοτική αρχή. Δεν είναι μόνο τα παράνομα μακάβρια μάρμαρα στην οδό Ναυαρίνου, δεν είναι μόνο η έλλειψη βασικών υποδομών ύδρευσης στην πόλη μας, δεν είναι μόνο η απουσία οργάνωσης & διοίκησης στο δήμο Καλαμάτας, δεν είναι μόνο η απουσία βασικών αναπτυξιακών έργων που μας προβληματίζει.

Είναι κυρίως η αδιαφορία για τους συμπολίτες μας. Τέτοια έργα δεν πρέπει να εκκινούν εντός της αιχμής της τουριστικής περιόδου για την πόλη μας. Κλείνουν καταστήματα στην 23ης και αυτό δεν ωφελεί κανέναν.

⚜️ Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να σταθούν απέναντι σε πρακτικές, χωρίς όραμα και χωρίς σχεδιασμό, που οδηγούν την πόλη μας σε μια συνεχιζόμενη παρακμή. Επιπλέον, υπογραμμίζεται η ανάγκη για εξεύρεση λύσεων που να ευνοούν την προστασία και τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς μας, καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα των συμπολιτών μας. 

⚜️ Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή του κ.Βασιλόπουλου να αναθεωρήσει τις πρακτικές αυτές και να λάβει σοβαρά υπόψη την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της πανίδας μας, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον για όλους μας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς μας. Ας αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς μικροσυμφέροντα. 

⚜️ Λυπόμαστε ειλικρινά για την εικόνα αυτή, λυπόμαστε για την πλήρη απουσία περιβαλλοντικής συνείδησης και κυρίως για την ευκαιριακή αυτή δημοτική αρχή χωρίς επαρκή κατάρτιση, χωρίς τεχνικές & ουσιαστικές γνώσεις, και κυρίως, χωρίς όραμα για την πόλη μας. 

Καλούμε τους δημότες της πόλης της Καλαμάτας να δώσουν ένα τέλος σε αυτή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.