Έργα Μικρής Μαντίνειας & Συνάντηση με Πάρνωνας Α.Ε.

2023-02-22

⚜️ Καταγράφηκαν τα μη επιλυμένα ζητήματα της περιοχής της Μικρής Μαντίνειας, ύστερα από τη συζήτηση που έγινε μεταξύ του Υπ. Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Χειλά και των εκλεγμένων εκπροσώπων της κοινότητας της Μικρής Μαντίνειας. Πιο αναλυτικά, τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν έντονα την κοινότητα της Μικρής Μαντίνειας είναι τα ακόλουθα:

1. Σχέδιο Πόλης: Επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής.

2. Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης: Ανάπλαση του τμήματος της παραλιακής ζώνης, ειδικότερα στο τουριστικό κομμάτι της περιοχής.

3. Κληροδότημα Παναγιώταρου:  Ο διαγωνισμός ήταν άγονος, δεν προσήλθε κανένας νέος επενδυτής. Να συνταχθεί μια μελέτη κοστολόγησης του επενδυτικού πλάνου και βάσει αυτής να βγει πάλι σε δημοπρασία.

4. Αγροτική Οδοποιία: Απαιτείται η άμεση επισκευή 2 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων που είναι σε κακή κατάσταση.

5. Δημοτική Οδοποιία: Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Πρέπει να δοθούν χρήματα για το έργο αυτό, γιατί οι δρόμοι είναι χωρίς καμία συντήρηση από τότε που πέρασε η αποχέτευση στην περιοχή.

6. Ύδρευση:  Απαιτείται η κατασκευή μιας δεξαμενής στο ψηλότερο σημείο της Κοινότητας στην περιοχή "Χρυσά" για να μπορεί να υδροδοτηθεί και να αναπτυχθεί το παλιό χωριό.

7. Πύργος Καπετανάκη: Επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για την αξιοποίησή του.

⚜️ Ο νέος Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Χειλάς ξεκίνησε με τις ομάδες εργασίας του συνδυασμού "Νέα Δυναμική" την ανάλυση της κοστολόγησης και του χρονοπρογραμματισμού των απαιτούμενων έργων, καθώς και την εξέταση της ένταξή τους στα κατάλληλα αναπτυξιακά-επενδυτικά προγράμματα. Ο Παν. Χειλάς επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου με το Γενικό Διευθυντή της Πάρνωνας Α.Ε. κ. Μαρίνη Θ. Μπερέτσο και συζήτησαν τα μελετητικά έργα τα οποία έχει αναλάβει ο αναπτυξιακός οργανισμός στο Δήμο Καλαμάτας. Επίσης, ο Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας απήθυνε πρόσκληση στον κ. Μπερέτσο για μια διευρυμένη κατ' ιδίαν συζήτηση για τα υπό εξέταση μελετητικά έργα, την οποία ο Γενικός Διευθυντής της Πάρνωνας Α.Ε. αποδέχτηκε. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων του συνδυασμού "Νέα Δυναμική" στην πόλη της Καλαμάτας.

⚜️ Ακολουθεί και η πρόσκληση του Υπ. Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Χειλά προς τον Γενικό Διευθυντή της Πάρνωνας Α.Ε. κ. Μπερέτσο:

🔗 Δείτε το άρθρο στο kalamatatimes και στην εφημερίδα Ελευθερία