Εκδήλωση Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας

2023-03-14

⚜️ Στην εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας συμμετείχε ο Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Χειλάς Παναγιώτης, ύστερα από πρόσκληση μελών και φίλων του συλλόγου την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αρχόντισσα" στα Λαίικα. Δήλωση Χειλά Παναγιώτη προς τα μέλη του συλλόγου: 

«Αγαπητοί φίλοι του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας,

Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν σας, σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Θέλω να απευθυνθώ σε όλους εσάς, τους λάτρεις του κυνηγιού, αλλά και σε όσους έχουν αντιρρήσεις ή ανησυχίες σχετικά με αυτό. Η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η προστασία των ζώων αποτελούν μία από τις προτεραιότητες μου. Θέλω να επισημάνω ότι ο σκοπός του κυνηγιού δεν είναι η άσκηση βίας ή η βαρβαρότητα προς τα ζώα. Αντιθέτως, ο κυνηγός οφείλει να σέβεται τη φύση και τα ζώα και να επιδιώκει να διατηρήσει την ισορροπία στα οικοσυστήματα μας.

Θέλω να επισημάνω ότι σέβομαι την άποψη και τις ανησυχίες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της στάσης τους απέναντι στο κυνήγι. Στην Ελλάδα, ο κυνηγός έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στη διαχείριση των πληθυσμών των ζώων. Παρόλα αυτά, κατανοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με το κυνήγι και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι κυνηγοί μας είναι επαγγελματίες, με εκπαίδευση και γνώση σχετικά με την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των όπλων και την καλή συμπεριφορά προς τη φύση.

Στο δήμο μας, θα επιδιώξω να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των κυνηγών και των φιλόζωων, με σκοπό την υγιή διαφύλαξη της πανίδας μας. Θα φροντίσουμε να ενημερώνουμε τακτικά τους κυνηγούς για τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν το κυνήγι στη χώρα μας, καθώς και για τη σημασία της υπεύθυνης συμπεριφοράς προς τη φύση. Παράλληλα, θα εργαστούμε για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, καθώς και για τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων μας και την προστασία τους από τη βία.

Θα συνεργαστώ με τους φιλόζωους για τη δημιουργία περιοχών προστασίας των ζώων, ώστε να διασφαλιστεί η ευημερία τους και θα ενθαρρύνω τους κυνηγούς να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Τέλος, θα είμαι πάντα ανοιχτός στη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να βρούμε κοινές λύσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας μας. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους να συνυπάρξουμε όλοι μαζί, σεβόμενοι τις διαφορετικές απόψεις και τις ανάγκες της κοινότητάς μας.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχετε.»